Agama - Viatge a Alaska, central i sud-est
viatges

Viatges a Alaska i Yukon: Glacier Bay, Sitka, Katmai, Kenai Fjords... i avionetes

Resum:

Aquesta família disposava de pocs dies, però va marcar molt clars els indrets que volien visitar, tant del sud-est d'Alaska com de l'Alaska Central. Vam combinar vols en avionetes charter amb vols amb Alaska Airways, i el resultat va ser un itinerari que va sortir molt bé. I a sobre, el temps els va acompanyar, van arribar a veure Juneau en un dia assoleiat!


Dates en què es va fer el viatge:

Del 2 al 14 d'agost de 2017

Nombre de persones:

4

Nombre d'habitacions:

1 Doble i 1 Twin

Tipus de vehicle:

4x4 mitjà
Itinerari esquemàtic:

02-08-2017 - Barcelona - Juneau
03-08-2017 - Juneau - Sitka
04-08-2017 - Sitka - Glacier Bay
05-08-2017 - Glacier Bay Tour - Anchorage
06-08-2017 - Anchorage - Talkeetna
07-08-2017 - Talkeetna - Seward
08-08-2017 - Seward (Kenai Fjords)
09-08-2017 - Seward - Homer
10-08-2017 - Homer (Katmai - Lake Clark)
11-08-2017 - Homer
12-08-2017 - Homer - Anchorage
13-08-2017 - Aeroport - Nit en vol.

Itinerari detallat:


02-08-2017

Barcelona - Juneau
Vol via Frankfurt i Seattle. Allà hi passareu els controls de frontera i aduana. Arribada a per la nit a Juneau. Trasllat cap al vostre hotel, i a descansar després del llarg viatge.
Nit a Juneau.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Grandmas Feather Bed



03-08-2017

Juneau - Sitka

Us despertareu d'hora per la diferència horària (10 hores). Esmorzar i trasllat cap a l'aeroport, el vostre vol a Sitka surt cap a les 10 del matí. Hi sereu en una mitja hora. Trasllat cap al vostre hotel (taxi), i resta del dia per poder visitar Sitka.
Nit a Sitka.


Serveis Inclosos:

- Vol Juneau - Sitka, amb Alaska Airlines

- Allotjament: Westmark Sitka



04-08-2017

Sitka - Glacier Bay
Cap al migdia, trasllat cap a l'aeroport, per agafar el vol charter cap a Gustavus, l'aeroport de Glacier Bay. El vol dura menys d'una hora, en arribar ja veureu el shuttle que us traslladarà al vostre hotel. Resta del dia per passejar pels voltants, nits a Gustavus.


Serveis Inclosos:

- Vol Sitka - Gustavus, charter, amb Alaska Seaplanes

- Allotjament: Glacier Bay Lodge: Hotel a prop del poble de Gustavus, just a l`entrada del parc nacional de Glacier Bay. Disposa d`un petit restaurant, habitacions correctes, i servei de shuttle amb l'aeroport de Gustavus. Té un moll des d'on surt el creuer que fa la visita del parc. Habitació amb vistes a la badia.



05-08-2017

Glacier Bay Tour - Anchorage
Poc després de les 7 del matí, sortida del vostre creuer per fer l'excursió del parc nacional de Glacier Bay. Tornada cap a les 3 de la tarda. Aneu fins l'hotel, recolliu el vostre equipatge, i trasllat cap a l'aeroport de Gustavus. Allà agafareu el vostre vol cap a Anchorage (parada tècnica a Juneau, no cal baixar de l'avió).
Aterratge en un parell d'hores a Anchorage, recolliu equipatges i el cotxe de lloguer, i inicieu la vostra ruta per l'Alaska central.
Travessareu Anchorage (la ciutat més gran d'Alaska, uns 250 mil habitants, a l'estiu), i us dirigiu cap al centre (hi sereu en uns 20 minuts), on hi ha el vostre hotel. Temps lliure per estirar les cames, sopar i anar a descansar després de la llarga jornada.
Nit a Anchorage.


Serveis Inclosos:
- Activitat: Excursió en vaixell amb sortida des del Glacier Bay Lodge. Durada aproximada de 8 hores, la ruta s`endinsa dins del parc nacional del Glacier Bay, per poder observar tant la fauna com diverses de les glaceres que hi desemboquen.
- Lloguer de Cotxe: 05-08-2017 al 10-08-2017 - Cotxe de categoria "4x4 mitjà ", corresponent a un Chevrolet Equinox (o similar). Capacitat per 5 persones, 4 maletes petites, canvi automàtic, aire condicionat. Inclou quilometratge il·limitat, assegurança amb franquícia per col·lisió o robatori, cobertura addicional de responsabilitat civil, taxes locals i d`aeroport, 3 conductors addicionals i dipòsit de benzina (es pot tornar buit).

- Allotjament: Clarion Suites: Hotel en el centre d`Anchorage, amb molt bona relació qualitat - preu. Habitacions amplies i renovades, a tocar de botigues i restaurants.



06-08-2017

Anchorage - Talkeetna
Sortida d'Anchorage cap al nord, seguint la que comença com autopista 1 i poc a poc es converteix en carretera 1. Parades al Heritage Center i al cementiri indígena d'Eklutna. Seguiu i en menys de dues hores de cotxe, sereu a Talkeetna: és un poble d'uns 200 habitants, que serveix de base per la gent que vol escalar el Denali, i pels que en fan un sobrevol. Us instal·leu al vostre allotjament, i aneu cap a l'aeroport, on teniu el punt de sortida del sobrevol del Denali.
A la tornada, temps per passejar pel carrer major i sopar en qualsevol dels restaurants locals.
Nit a Talkeetna.


Serveis Inclosos:
- Activitat: Sobrevol del McKinley i aterratge en glacera: sortida des de l'aeroport de Talkeetna, en una avioneta d'unes 10 places, i que disposa d'uns esquis adaptats al tren d'aterratge. Vol d'uns 20 minuts, fins arribar a prop del McKinley (6.194 metres). Es fa la volta a la muntanya i seguidament s'aterra en una de les glaceres que neixen del McKinley. Un cop aterrats, es permet baixar, durant 10 o 15 minuts (segons el temps, molt variable). Enlairament i tornada cap a Tallkeetna. En total, l'excursió té una durada d'unes dues hores.
Nota important: aquesta excursió té un alt grau de cancelacions, a causa del clima. Si l'excursió no es pot fer a l`hora prevista, us demanaran si la voleu fer més tard, o si en voleu fer una altra. Si no accepteu, per la raó que sigui, ens retornen el total de l'import de l'excursió, que nosaltres us traspassem a la vostra tornada del viatge. Aquest fet és aplicable a la resta d'activitats a Alaska.

- Allotjament: Talkeetna Alaskan Lodge: Hotel abans d`entrar a Talkeetna, en un turó sobre el riu Susitna, amb les millors vistes del McKinley (quan pluja o núvols no el tapen). Disposa de restaurant, habitacions molt ben cuidades, majoritàriament amb un o dos llits grans.



07-08-2017

Talkeetna - Seward
Sortida de Talkeetna cap al sud, en direcció a Anchorage. Abans d'arribar a aquesta ciutat, recomano feu parada a Eklutna (un curiós cementiri indígena) i a l'Heritage Center (centre cultural dels indígenes d'Alaska). Seguidament, arribareu a Anchorage, que travessareu.
Seguiu cap al sud per la Highway 1, que voreja el Turnigam Arm. És una zona del Cook Inlet amb fortes marees. Teòricament, hi ha belugues i es poden veure, però cal molta sort. Entrareu a la península de Kenai, i a través d'una bona carretera de muntanya, arribareu a Seward.
Us isntal·leu al vostre hotel, i temps lliure per passejar pel port o anar cap al Sea Life Center (aquari). Per sopar, hi ha un parell de restaurants populars pel salmó o les potes de cranc gegant.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Windsong Lodge: Hotel tot just entrant a Seward, a prop de la glacera Exit, en una zona de bosc. Habitacions amb dos llits "queen" i balcó. Disposa de restaurant.



08-08-2017

Seward (Parc Nacional del Kenai Fjords)
Trasllat cap al port de Seward, des d'on surt el creuer que fa l'excursió del Kenai Fjords. Sortida d'unes 8 hores, amb grans opcions d'observació de fauna (balenes geperudes, orques, aus aquàtiques, lleons marins...) i entrada a al fiord on desemboca la glacera Northwestern.
Retorn a Seward, amb temps per anar a sopar a algun altre dels restaurants del port (sobre els que us aconsellem, com en cada indret on tenim localitzat algun bon restaurant).


Serveis Inclosos:
- Activitat: Northwestern Fjord Cruise: Creuer des de Seward, per visitar el parc nacional del Kenai Fjords. Aquest parc nacional només és accessible des del mar (excepte la glacera Exit). El creuer té una durada d'unes 8/9 hores, fent parada a Fox Island, seguint per la costa fins al Northwestern Fjord. Grans opcions d`observació de fauna, principalment balenes geperudes, orques, lleons marins, aus marines (frarets i altres). Inclou dinar bàsic i begudes calentes (tè i cafè). Es fa a bord d`un vaixell de 29 metres d'eslora i un màxim de 150 passatgers.

- Allotjament: Windsong Lodge: Hotel tot just entrant a Seward, a prop de la glacera Exit, en una zona de bosc. Habitacions amb dos llits "queen" i balcó. Disposa de restaurant.



09-08-2017

Seward - Homer
Ruta cap a Homer. Desfeu la carretera que us va dur fins a Seward, però encara dins de la península de Kenai, tombeu en el creuament de la Sterling Highway (en direcció oest). Resseguiu el riu Kenai, molt popular entre els pescadors, ja que cada any hi pugen milions de salmons de diferents espècies.
En arribar a Soldotna, recomanem tombeu cap a Kenai City, on hi podreu visitar unes esglésies ortodoxes declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Són les restes de l'estada dels russos per aquestes contrades, abans que qualsevol altre europeu. Avui dia, els seus feligresos són els indígenes que es van convertir al cristianisme en ser colonitzats.
Seguiu la ruta per la costa, és possible en dies clars veure els volcans de l'altre banda de el Cook Inlet, a Katmai. Arribada a Homer, us instal·leu al vostre hotel, i aneu cap a l'Spit (escullera), on hi ha l'oficina dels organitzadors de l'excursió de l'endemà, per anar a observar els óssos grizzlis (bruns) de Katmai / Lake Clark. Us diran hora, on us heu de presentar, mesures de seguretat...
Resta del dia lliure per passejar per l'Spit, i sopar a un dels seus restaurants.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: OceanShores: Motel a Homer amb molt bones vistes, habitacions grans amb 2 llits "queen" (1,5m amplada).



10-08-2017

Homer (Katmai - Lake Clark)
Avui teniu l'excursió per anar a observar els óssos grizzli a Katmai / Lake Clark. Pot ser de bon matí o per la tarda, segons disponibilitat, situació climatològica i marees (entre altres). Us n'hauran informat el dia abans, i avui us tornaran a repetir les mesures de seguretat (que també us haurem donat per escrit). L'excursió dura unes 7 hores (màxim, amb unes tres hores d'estada amb els óssos), es vola en avioneta cap a Katmai o Lake Clark, s'aterra a una platja, i es camina fins a on són els óssos. Important, cal poder caminar sense dificultat ni ajuda de ningú. Si el guia / pilot considera que algú no està en la forma física deguda, pot negar-li el dret a participar en l'excursió.
Retorn a Homer, resta del dia lliure.


Serveis Inclosos:
- Activitat: Observació dels óssos grizzlly al parc nacional de Katmai o Lake Clark: Sortida pel matí o tarda en funció de les merees i condicions metereològiques. Normalment, no es sap fins el dia abans, en arribar a Homer. Sortida en avioneta tipus Cessna (màxim 5 persones), es vola (entre 1h i 1h30m) fins a Katmai o Lake Clark (on siguin els óssos). Aterratge en una platja, prop del lloc on hagin detectat els óssos. Cal caminar (màxim 3 km) fins poder-los observar. No hi ha tanques ni cap protecció entre els óssos i el grup. Cal seguir normes estrictes de seguretat. Important: el guia pot no admetre algú dins del grup, sota el seu únic criteri, si no està en condicions de caminar sense ser ajudat ni aturar-se.

- Allotjament: OceanShores: Motel a Homer amb molt bones vistes, habitacions grans amb 2 llits "queen" (1,5m amplada).



11-08-2017

Homer
Dia complet a Homer. Si no heu pogut fer l'excursió dels óssos el dia anterior, avui en teniu una nova oportunitat. Si ja la vau poder fer, us suggerim altres activitats, com ara kayak a la badia de Katchemak, sortir a alta mar a pescar halibut, anar amb water taxi fins el poble d'origen rus de Seldovia...
Nit a Homer.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: OceanShores: Motel a Homer amb molt bones vistes, habitacions grans amb 2 llits "queen" (1,5m amplada).



12-08-2017

Homer - Anchorage
Tornada cap a Anchorage, per la Sterling Highway i, en sortir de la península de Kenai travessant el Turnigam Arm (zona de grans marees). Arribada a Anchorage en unes 4 o 5 hores. Temps lliure per la tarda per passejar, anar a comprar...


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Clarion Suites: Hotel en el centre d`Anchorage, amb molt bona relació qualitat - preu. Habitacions amplies i renovades, a tocar de botigues i restaurants.



13-08-2017

Aeroport - Nit en vol
Trasllat fins a l'aeroport d'Anchorage, per agafar el vostre vol de tornada. Abans haureu deixat el vostre vehicle de lloguer. Nit a bord.

Serveis inclosos en el preu del viatge


- Tots els "serveis inclosos" especificats a l'itinerari detallat.
- Itinerari detallat i ampliat.
- Dossier informatiu: informació del país, consells pràctics, localització dels hotels, gastronomia....
- Enviament de la documentació del viatge per servei de missatgeria 24h.
- Mapa de carreteres d`Alaska i el Yukon.

Serveis no inclosos en el preu del viatge


- Els menjars i les begudes no especificats en els serveis inclosos de l'itinerari detallat.
- Altres activitats no incloses a l'itinerari detallat.
- Assegurances contractades en destinació, no incloses en els serveis inclosos de l'itinerari detallat.
- Altres serveis no indicats clarament en l'itinerari detallat o els serveis inclosos en el preu del viatge.

Preu del viatge

Preu per persona:

4160 euros, més els vols


Preu del vol per persona:

3310 € por persona
Vols amb American Airlines / British Airways, en business
Anada via Londres i Seattle
Tornada via Seattle i Chicago

Estudi Marta Sansa