Yellowstone

VIATGES A L'OEST AMERICÀ: YELLOWSTONE I L'OEST AMERICÀ

El Viatge

Itinerari

Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Cotxes de Lloguer

Es pot llogar un cotxe a partir dels 18 anys, però fins als 25, cal pagar un suplement important.
Per llogar el cotxe, és obligatori disposar d'una targeta de crèdit. Us la demanaran per cobrir possibles despeses imprevistes. No us carregaran res a la targeta de manera preventiva.
Oficialment, cal el carnet internacional de conduir. Els formularis per demanar-lo es troben en aquest enllaç.
En aquesta altre web trobareu informació de què cal fer per fer-se'l.
Algunes dades que cal tenir en compte a l'hora de triar el vehicle de lloguer:
Si llogueu el cotxe en una ciutat, i el deixeu a una altre, possiblement us caldrà pagar un suplement (que normalment no sobrepassa els 300 dòlars més taxes). Us ho indicarem si és el vostre cas.
No tots els vehicles estan disponibles per ser llogats a una ciutat, amb possibilitat de deixar-lo a una altre. Alguns, els més grans (generalment), només es poden aconseguir amb gran antelació, perquè n'hi ha molt pocs de disponibles.
Per a grups de més de 5 persones, recomanem els 4x4 grans. Els monovolums són per 7 persones, però sense gairebé espai per a equipatge. A vegades (i nosaltres no ho podem garantir) el monovolum és d'un model més gran, i s'hi poden encabir fins a 6 persones amb poc equipatge.
Els 4x4 grans són ideals per a grups de fins a 6 o 7 persones, però n'hi ha molt pocs disponibles, i menys d'una ciutat a una altre.
Les furgonetes més grans, només es lloguen a uns pocs indrets, i sempre cal tornar-les al mateix indret.

Hi ha 4 opcions de lloguer de cotxe, que de manera resumida són:
  • 1 - Amb assegurances.
  • 2 - Amb assegurances i GPS.
  • 3 - Amb assegurances, 3 conductors addicionals i dipòsit de benzina.
  • 4 - Amb assegurances, 3 conductors addicionals i dipòsit de benzina i GPS.
  • Per defecte, fem els pressupostos i els preus de la web d'acord amb la tercera opció. Si voleu que en preparar-vos el pressupost, incloguem una altra de les opcions, feu-nos-ho saber.

Vols

Hi ha un munt de combinacions possibles, segons l'itinerari. Les regles generals són que si voleu a una gran ciutat (tant d'entrada com de sortida) com ara San Francisco, Phoenix, Seattle o Denver, haurieu de poder trobar un vol amb una única escala, sigui a capital europea (Londres, Paris o Frankfurt) o a capital de la costa est americana (Nova York, Atlanta, Filadèlfia...). Si voleu a un aeroport regional (Rapid City, Bozeman, Spokane...), aleshores les dues escales estan garantides. Tot plegat, sempre que reservem el vol amb una certa antelació. La regla d'or és que a més tard fem la reserva, més car i més escales.
Quan cerquem per vosaltres el vol, no ho fem pas mirant la companyia, sinó l'aliança o grups de companyies. Essencialment, n'hi ha tres: Star Alliance (Lufthansa, United i US Airways), Oneworld (Brittish Airways i American Airlines) i Sky Team (Delta, Air France i KLM). Segons els vostres aeroports d'entrada i sortida dels vostres itineraris, tendim a mirar un grup o un altre, en funció dels seus hubs.

Visats

Per entrar als Estats Units (encara que només hi esteu de trànsit cap a un altre país), és obligatori fer-se el visat de turista. No us deixaran pujar a l'avió si no teniu fet el visat. Aquest visat s'anomena ESTA, i es fa a través de la web que trobareu en aquest enllaç.
Hi ha una versió en espanyol si us és més fàcil que l'anglès (i molts altres idiomes, però no pas el català).
Omplir el formulari és molt senzill, només us cal tenir el passaport, el número de vol, l'adreça del primer hotel als Estats Units i una targeta de crèdit. Us cobraran 14 dòlars per persona.
Aquest visat té una durada de 2 anys. Si heu estat als Estats Units fa menys de 2 anys, ja el teniu fet, i només cal que aneu a la web per posar la nova data d'entrada, el vol i l'hotel del primer dia. En aquest cas, no us cobraran res.
Imprimiu-vos-en una còpia, o bé deseu-la al vostre ordinador. No us la demanaran en arribar a la frontera.

Moneda

Als Estats Units funcionen amb dòlars. Recomano canviar-los abans d'anar als Estats Units o bé, treure'n dels caixers automàtics. Penseu que a tot arreu podreu pagar amb targeta de crèdit, fins a quantitats ínfimes.
Si voleu saber a quan està respecte a l'euro, podeu visitar aquesta web.

Despeses extres

L'oest americà és un territori molt gran, amb grans diferències de preu. En general, ciutats i parcs nacionals són més cars que els poblets o ciutats petites. Compteu que un esmorzar us pugui costar entre 7 i 15 dòlars (depèn de si sou a una ciutat o un parc nacional, o a un poblet perdut de l'oest americà), i un àpat a un restaurant de poble (posem un tall de carn més aviat gros amb un munt de patates fregides o al forn, i un parell de cerveses) de 25 o 30 dòlars. Evidentment, tot depèn de què trieu, i si hi incloem begudes alcohòliques.
Hi ha supermercats a per tot arreu, on és fàcil trobar menjar per emportar a preus molt més econòmics, ideal pels àpats del migdia. Us indicarem on trobar aquests supermercats.
La bezina és baratíssima per nosaltres, encara que varia molt d'un estat a un altre. per exemple, wyoming sol ser molt barat, i Califòrnia més car. Ara mateix, segons l'estat, un litre val uns 75/85 cèntims!viajes a Estados Unidos viajes al oeste americano parques nacionales de Estados Unidos fly and drive estados unidos parques nacionales estados unidos
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Google + viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa