Agama - Alaska i Yukon, amb Juneau i Glacier Bay - Viatges
viatges a Alaska

Viatges a Alaska i el Yukon: Alaska central i del sud-est, amb el Yukon

Resum:

Ja és el segon viatge que he organitzat per aquesta parella i la seva filla. Com el primer, un itinerari llarg (26 dies), complet, intens. En aquest cas, els va dur a les dues zones d'Alaska, travessant per terra el Yukon. El viatge incloïa avionetes, ferris, observació de fauna...


Dates en què es va fer el viatge:

juliol 2018

Nombre de persones:

3

Nombre d'habitacions:

1

Tipus de vehicle:

Full Size - cotxe gran
Itinerari esquemátic:

03-07-2018 - Barcelona - Anchorage - Seward
04-07-2018 - Seward (Kenai Fjords)
05-07-2018 - Seward (Kenai Fjords)
06-07-2018 - Seward - Homer
07-07-2018 - Homer (Katmai - Lake Clark)
08-07-2018 - Homer - Soldotna
09-07-2018 - Soldotna - Valdez
10-07-2018 - Valdez (Creuer al Columbia)
11-07-2018 - Valdez - Chitina
12-07-2018 - Chitina - Kennicott
13-07-2018 - McCarthy / Kennicott (Wrangell St Elias)
14-07-2018 - Kennicott - Tok
15-07-2018 - Tok - Haines Junction
16-07-2018 - Haines Junction - Kluane - Haines
17-07-2018 - Haines - Juneau
18-07-2018 - Juneau - Glacier Bay
19-07-2018 - Glacier Bay Tour - Haines
20-07-2018 - Haines
21-07-2018 - Haines - Whitehorse
22-07-2018 - Whitehorse - Dawson City
23-07-2018 - Dawson - Dempster - Dawson
24-07-2018 - Dawson - Tok
25-07-2018 - Tok - Denali
26-07-2018 - Denali Toundra Wilderness Tour
27-07-2018 - Denali - Talkeetna
28-07-2018 - Talkeetna - Anchorage - Aeroport
29-07-2018 - Arribada a origen del viatge.

Itinerari detallat:


03-07-2018

Barcelona - Anchorage - Seward
Sortida del vol des de Barcelona cap a Anchorage. En arribar als Estats Units, passeu la frontera (cal haver-se fet prèviament el visat "ESTA" per poder pujar a l'avió) i la duana. Reculliu equipatges i cotxe de lloguer, i inicieu la vostra ruta per Alaska.
Sortiu en direcció sud per la carretera 1. Ressegueix el Turnigam Arm (zona de marees impressionants), per entrar a la península de Kenai. La ruta és un continu de pujades i baixades, enmig de muntanyes, amb el coll de “Moose Pass” com a punt més elevat. En poc més d'una hora i mitja arribareu a destinació, el poble de Seward. Aquí disposeu d'un parell de bons restaurants, a la zona del port, on gaudir de peix fresc, encara que potser avui no tindreu prou gana...
Nit a Seward.


Serveis Inclosos:

- Lloguer de Cotxe: 03-07-2018 al 28-07-2018 - Cotxe de categoria "Full Size", corresponent a un Toyota Camry (o similar). Capacitat per 5 persones, 2 maletes grans, 3 maletes petites, canvi automàtic, aire condicionat. Inclou quilometratge il·limitat, assegurança sense franquícia per col·lisió o robatori, cobertura addicional de responsabilitat civil, taxes locals i d`aeroport, 2 conductors addicional, dipòsit de benzina (es pot tornar buit).

- Allotjament: Seward Hotel - Hotel al nucli antic de Seward, a tocar del Sea Life Center. Habitació a la part nova de l'hotel (Alaska Wing), amb dos llits de matrimoni.



04-07-2018

Seward
Dia complet a Seward. Com a activitats podeu fer la visita de la glacera Exit, que permet caminar muntanya amunt resseguint el curs del gel. Podeu també fer l'excursió a la glacera Godwin, on hi ha més de 100 góssos de trineus (mantinguts en fred perquè no perdin forma física per l'hivern), i pujar en un trineu. No us deixeu l'aquari de Seward, petit però molt interessant.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Seward Hotel - Hotel al nucli antic de Seward, a tocar del Sea Life Center. Habitació a la part nova de l'hotel (Alaska Wing), amb dos llits de matrimoni.



05-07-2018

Seward (Parc Nacional del Kenai Fjords)
Trasllat cap al port de Seward, des d'on surt el creuer que fa l'excursió del Kenai Fjords. Sortida d'unes 8 hores, amb grans opcions d'observació de fauna (balenes geperudes, orques, aus aquàtiques, lleons marins...) i entrada a al fiord on desemboca la glacera Northwestern.
Retorn a Seward, amb temps per anar a sopar a algun altre dels restaurants del port (sobre els que us aconsellem, com en cada indret on tenim localitzat algun bon restaurant).


Serveis Inclosos:

- Activitat: Northwestern Fjord Cruise: Creuer des de Seward, per visitar el parc nacional del Kenai Fjords. Aquest parc nacional només és accessible des del mar (excepte la glacera Exit). El creuer té una durada d'unes 8/9 hores, fent parada a Fox Island, seguint per la costa fins al Northwestern Fjord. Grans opcions d`observació de fauna, principalment balenes geperudes, orques, lleons marins, aus marines (frarets i altres). Inclou dinar bàsic i begudes calentes (tè i cafè). Es fa a bord d`un vaixell de 29 metres d'eslora i un màxim de 150 passatgers.

- Allotjament: Seward Hotel - Hotel al nucli antic de Seward, a tocar del Sea Life Center. Habitació a la part nova de l'hotel (Alaska Wing), amb dos llits de matrimoni.



06-07-2018

Seward - Homer
Ruta cap a Homer. Desfeu la carretera que us va dur fins a Seward, però encara dins de la península de Kenai, tombeu en el creuament de la Sterling Highway (en direcció oest). Resseguiu el riu Kenai, molt popular entre els pescadors, ja que cada any hi pugen milions de salmons de diferents espècies.
En arribar a Soldotna, recomanem tombeu cap a Kenai City, on hi podreu visitar unes esglésies ortodoxes declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Són les restes de l'estada dels russos per aquestes contrades, abans que qualsevol altre europeu. Avui dia, els seus feligresos són els indígenes que es van convertir al cristianisme en ser colonitzats.
Seguiu la ruta per la costa, és possible en dies clars veure els volcans de l'altre banda de el Cook Inlet, a Katmai. Arribada a Homer, us instal·leu al vostre hotel, i aneu cap a l'Spit (escullera), on hi ha l'oficina dels organitzadors de l'excursió de l'endemà, per anar a observar els óssos grizzlis (bruns) de Katmai / Lake Clark. Us diran hora, on us heu de presentar, mesures de seguretat...
Resta del dia lliure per passejar per l'Spit, i sopar a un dels seus restaurants.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: OceanShores: Motel a Homer amb molt bones vistes, habitacions grans amb 2 llits "queen" (1,5m amplada).



07-07-2018

Homer (Katmai - Lake Clark)
Avui teniu l'excursió per anar a observar els óssos grizzli a Katmai / Lake Clark. Pot ser de bon matí o per la tarda, segons disponibilitat, situació climatològica i marees (entre altres). Us n'hauran informat el dia abans, i avui us tornaran a repetir les mesures de seguretat (que també us haurem donat per escrit). L'excursió dura unes 7 hores (màxim, amb unes tres hores d'estada amb els óssos), es vola en avioneta cap a Katmai o Lake Clark, s'aterra a una platja, i es camina fins a on són els óssos. Important, cal poder caminar sense dificultat ni ajuda de ningú. Si el guia / pilot considera que algú no està en la forma física deguda, pot negar-li el dret a participar en l'excursió.
Retorn a Homer, resta del dia lliure.


Serveis Inclosos:

- Activitat: Observació dels óssos grizzlly al parc nacional de Katmai o Lake Clark: Sortida pel matí o tarda en funció de les merees i condicions metereològiques. Normalment, no es sap fins el dia abans, en arribar a Homer. Sortida en avioneta tipus Cessna (màxim 5 persones), es vola (entre 1h i 1h30m) fins a Katmai o Lake Clark (on siguin els óssos). Aterratge en una platja, prop del lloc on hagin detectat els óssos. Cal caminar (màxim 3 km) fins poder-los observar. No hi ha tanques ni cap protecció entre els óssos i el grup. Cal seguir normes estrictes de seguretat. Important: el guia pot no admetre algú dins del grup, sota el seu únic criteri, si no està en condicions de caminar sense ser ajudat ni aturar-se.

- Allotjament: OceanShores: Motel a Homer amb molt bones vistes, habitacions grans amb 2 llits "queen" (1,5m amplada).



08-07-2018

Homer - Soldotna
Dia complet a Homer. Si no heu pogut fer l'excursió dels óssos el dia anterior, avui en teniu una nova oportunitat. Si ja la vau poder fer, us suggerim altres activitats, com ara kayak a la badia de Katchemak, sortir a alta mar a pescar halibut, anar amb water taxi fins el poble d'origen rus de Seldovia... Per la tarda, trasllat cap a Soldotna, on passareu la nit.
Nit a Soldotna.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Aspen Soldotna: Hotel funcional, al centre de Soldotna. Habitacions amb dos llits Queen o un de King.



09-07-2018

Soldotna - Valdez
Desfeu la Sterling Highway (per on vau arribar a Homer) i aneu en direcció cap a Anchorage. Tot just sortits de la península de Kenai, tombeu a la dreta en direcció al túnel del Portage (peatge, es circula alternativament sobre una via del tren). A la sortida del túnel, ja sereu a Whittier. Al fons del poble hi ha la terminal del ferri.
Embarcament i navegació a través del Prince William Sound fins a Valdez. Arribada per la tarda, trasllat cap al vostre cèntric hotel. Recomanem sortiu a estirar les cames pel port, fins i tot a anar cap a l'altra banda de la badia (en cotxe).
Sopar (s'hi menja prou bé) i nit a Valdez.


Serveis Inclosos:

- Ferry: Whittier - Valdez, per a passatgers i vehicle. Durada entre 6 i 8 hores, segons itinerari.

- Allotjament: Mountain Sky - Hotel al centre de Valdez, a dos minuts en cotxe de la Terminal de ferris. Habitacions amb dos llits dobles, cafetera, microones, wifi, secador. No ofereixen esmorzar, hi ha varies opcions als voltants de l'hotel.



10-07-2018

Valdez
Esmorzar, matí per passejar per Valdez, i cap a le 11h, sortida de l'excursió en vaixell cap a la glacera Columbia i altres racons del Prince William Sound. Tornada per la tarda, temps lliure per Valdez.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Mountain Sky - Hotel al centre de Valdez, a dos minuts en cotxe de la Terminal de ferris. Habitacions amb dos llits dobles, cafetera, microones, wifi, secador. No ofereixen esmorzar, hi ha varies opcions als voltants de l'hotel.



11-07-2018

Valdez - Chitina
Matí dedicat a Valdez (segons la pluja, més o menys estona), i sobretot a la zona de les glaceres i la sortida del poble. Ruta cap a Chitina, hi sereu en un xic més de dues hores, la pluja tendeix a desaparèixer un cop passeu el coll que separa Valdez de l'Alaska interior.
En arribar al creuament de Chitina, us queden 35 milles de carretera amb canvis de rasant i circulant al costat del riu Cooper. Arribada a Chitina, allotjament i visita dels voltants del poble, en especial la zona del riu. Sopar al restaurant del vostre hotel, ho fan força bé.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Gilpatrick`s: Hotel situat al final de la carretera que va fins Chitina, a les portes del parc nacional del Wrangeel St Elias. Autoanomenat històric, es tracta d`una petita construcció de fusta, restaurada, amb habitacions petites però amb lavabo privat, i amb un restaurant prou bo a sota.



12-07-2018

Chitina - Kennicott
Sortida en cotxe cap a l'interior del parc nacional del Wrangell St Elias. Cal anar ben a poc a poc i alerta, la pista és bona però amb pedres. En unes tres hores haureu fet el recorregut fins a McCarthy. Deixeu el cotxe, i el shuttle us vindrà a cercar per anar cap al vostre hotel a Kennicott. Resta del dia lliure per poder fer alguna excursióa peu, fer la visita de les instal·lacions de l'antiga mina, o visitar el poble de McCarthy (20 habitants a l'hivern).
Nit a Kennicott.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Kennicott Glacier Lodge: Hotel a  Kennicott, dins del parc nacional del Wrangell St Elias, és l'únic gran edifici del poble, tot de fusta, antiga residència dels enginyers de la mina. Restaurat amb gust, davant de la glacera. Habitacions en un edifici adjunt, amb lavabo privat (versus les altres de l'hotel, a la part "antiga", que el tenen compartit). Disposen de dos llits "Queen". Els menjars (esmorzar, dinar i sopar) estan inclosos.



13-07-2018

McCarthy / Kennicott (Wrangell St Elias)
Pel matí, després d'esmorzar, excursió amb guia (en anglès) cap a la glacera Root. Allà us posareu uns grampons, per poder caminar sobre el gel. Tornada cap a Kennicott. Possibilitat de fer altres activitats (sobrevol de les muntanyes del Wrangell St Elias, excursions guiades de nivell més alt, visita guiada per la història de Kennicott...) o simplement anar fins al poble veí de McCarthy (20 habitants a l'hivern, uns quants més a l'estiu). No dubteu a consultar-nos sobre les diferents opcions d'activitats que desitgeu que us incloguem per aquesta jornada dins del parc nacional.


Serveis Inclosos:

- Activitat: Excursió amb guia, en anglès, fins a la glacera Root, on us posareu grampons per poder caminar sobre el gel. Durada total d'unes 4 hores.

- Allotjament: Kennicott Glacier Lodge: Hotel a  Kennicott, dins del parc nacional del Wrangell St Elias, és l'únic gran edifici del poble, tot de fusta, antiga residència dels enginyers de la mina. Restaurat amb gust, davant de la glacera. Habitacions en un edifici adjunt, amb lavabo privat (versus les altres de l'hotel, a la part "antiga", que el tenen compartit). Disposen de dos llits "Queen". Els menjars (esmorzar, dinar i sopar) estan inclosos.



14-07-2018

Kennicott - Tok
Esmorzar i trasllat cap a on vau deixar el vostre cotxe. Desfeu la pista per la que vàreu arribar, fins arribar a Chitina. Des d'allà, aneu fins a carretera principal. Inicieu la ruta cap al nord, amb poc trànsit, resseguint en molts trams la Alaska Pipeline (oleaoducte), sempre amb les muntanyes del Wrangell St Elias al costat. Arribada a Tok per la tarda, on us espera el vostre allotjament per un merescut descans.
Allotjament a Tok.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Caribou Cabins: 4 cabanes ben cuidades, la "Wrangell" disposa de 2 zones per dormir, amb espai per a 4 persones.



15-07-2018

Tok - Haines Junction
Avui us esperen un bon grapat de quilòmetres, i no us sabriem dir quin de més atractiu! Des de Tok, us dirigiu cap a la frontera canadenca. La major part de la vostra ruta d'aquest dia transcorre pel nord i est els parcs de Wrangler - St Elias i de la seva versió canadenca, el Kluane.
Travessareu una zona escassament poblada per grups d'indis atabascans, que viuen encara avui dia de la cacera i la pesca. És una zona protegida (Tetlin National Wildlife Refuge), que malgrat no té la catalogació de parc nacional, ha estat reconeguda com a zona de protecció de fauna. Hi ha un centre d'interpretació, on una parada és quasi obligatòria. Seguiu, i arribareu a la frontera amb el Canadà. De fet, només hi ha l'aduana americana, ja que els canadencs estan més endavant, a Beaver Creek, el primer poble (87 habitants, segons ens van dir). A continuació, quilòmetres de solitud, de pujadesi baixades, de l'infinita immensitat del Yukon. El primer lloc habitat, una comunitat índia anomenada Burwash Landing, us ofereix un petit museu (on recomano us hi atureu), i la descoberta de l'immens llac Kluane. A partir d'aquest moment, la carretera segueix pel seu costat, en una zona on els vents són freqüents. Finalment, arribareu a la vostra destinació, Haines Junction. Com ja us diu el nom, és un poble que neix del creuament de carreteres. Allà podreu reposar del vostre hotelet.
Nit a Haines Junction.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: The Raven: L`hotel per excel·lència a Haines Junction, possiblement el millor d`aquest poble - creuament. Poques habitacions, molt ben cuidat i atenció molt amable.



16-07-2018

Haines Junction - Haines
Avui tornareu a entrar a Alaska, a la regió del sud-est, que molts anomenen "el mànec de la paella"! Seguiu cap al sud, pel Chilkat Trail, un antic camí dels indis Tginglit, entre la costa i l'interior del Yukon. Podeu aturar-vos en algún dels punts de visita del parc nacional de Kluane. Si us creieu que ja ho havieu vist tot, prepareu-vos per una nova sorpresa! La ruta segueix el riu, que circula entre gorges i muntanyes. De cop i volta, la carretera baixa i entreu en el regió del bosc plujós temperat de la costa d'Alaska: la frontera és a prop. Sorgirà de cop i volta, i ben aviat arribareu al pla, on el riu es fa ample, i les àligues marines controlen des dels arbres el pas dels salmons. Arribada a Haines, petit poble un pel decadent, però amb gran encant.
Trasllat al vostre hotel a Haines, amb temps per passejar pel poble. Hi ha un parell de restaurants recomanables per anar a sopar.
Nit a Haines.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Halsingland: Petit hotel, construcció de fusta, amb encant, molt ben cuidat.  Cada habitació és diferent, totes amb lavabo privat. Té un bon restaurant, amb varietat de cerveses.



17-07-2018

Haines - Juneau
Matí lliure a Haines, amb possibilitats de fer una excursió per a l'observació de fauna o anar a veure els boscos a ran del riu. Per la tarda, trasllat cap a l'estació de ferri, per agafar el que us durà cap a Juneau. Arribada pel vespre, i trasllat cap al vostre hotel.
Nit a Juneau.


Serveis Inclosos:

- Ferry: Haines - Juneau, per a passatgers i vehícle. Durada entre 2h15 i 4h30, segons vaixell.

- Allotjament: BW Country Lane Inn - Hotel de la cadena Best Western, a prop de la zona de l'aeroport i la terminal de ferris, a uns 10 minuts en cotxe del centre de Juneau. Habitacions amb un llit King o dos Queen, l'esmorzar està inclòs.



18-07-2018

Juneau - Glacier Bay
Matí lliure per visitar Juneau i/o anar fins a la glacera Mendelson (segons el que matineu). Per la tarda, trasllat cap a l'aeroport, per agafar el vol cap a Gustavus, l'aeroport de Glacier Bay. El vol dura 12 minuts, en arribar ja veureu el shuttle que us traslladarà al vostre hotel. Resta del dia per passejar pels voltants, nits a Gustavus.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Glacier Bay Lodge: hotel dins del parc nacional de Glacier Bay, a pocs km de Gustavus i el seu



19-07-2018

Glacier Bay Tour - Haines
Poc després de les 7 del matí, sortida del vostre creuer per fer l'excursió del parc nacional de Glacier Bay. Tornada cap a les 3 de la tarda. Aneu fins l'hotel, recolliu el vostre equipatge, i trasllat cap a l'aeroport de Gustavus. Allà agafeu el vol cap a Juneau, on enllaçareu cap a Haines.
Aterratge a Haines (possiblement, l'aeroport més petit que hagueu vist mai), i trasllat cap al poble. Allotjament, temps lliure per passejar fins el port. Hi ha un parell de bons restaurants que us podem recomanar.
Nit a Haines.


Serveis Inclosos:

- Activitat: Excursió en vaixell amb sortida des del Glacier Bay Lodge. Durada aproximada de 8 hores, la ruta s`endinsa dins del parc nacional del Glacier Bay, per poder observar tant la fauna com diverses de les glaceres que hi desemboquen.

- Allotjament: Halsingland: Petit hotel, construcció de fusta, amb encant, molt ben cuidat.  Cada habitació és diferent, totes amb lavabo privat. Té un bon restaurant, amb varietat de cerveses.



20-07-2018

Haines
Dia sencer a Haines. Possibilitat de fer alguna excursió guiada, anar a la zona del riu Chilkat...
Nit a Haines.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Halsingland: Petit hotel, construcció de fusta, amb encant, molt ben cuidat.  Cada habitació és diferent, totes amb lavabo privat. Té un bon restaurant, amb varietat de cerveses.



21-07-2018

Haines - Skagway - Whitehorse
Trasllat cap al migdia cap a l'estació de ferris, on l'agafareu per anar cap a la veïna Skagway. La travessa dura una hora.
Skagway no té res de decadent, i si em permeteu, ni d'encant. És un port de creuers, amb un o dos carrers decorats per recordar la febre d'or. Val la pena fer la visita del centre abans del desembarcament dels creuers, i tot seguit, sortir cap al nord. La carretera segueix gran part de la ruta que varen haver de fer els cents de cercadors de fortuna, i torna a oferir unes vistes espectaculars. En arribar a dalt del coll, trobareu la frontera canadenca... i un canvi radical de paisatge, de gran bellesa, no només pel contrast amb l'humitat d'Alaska.
La ruta fins a Whitehorse us oferirà unes quantes delicadeses, destacant la comunitat de Carcross, amb el seu llac i mini desert. Finalment, segurament ja per la tarda, arribada a Whitehorse.
Nit a Whitehorse.


Serveis Inclosos:

- Ferry: Haines - Skagway, per a passatgers i vehícle. Durada aproximada de 1h30m.

- Allotjament: !!sin datos Hotel!!



22-07-2018

Whitehorse - Dawson City
Sortida cap al nord per la Klondike Highway, la principal carretera del Yukon. En aquesta llarga jornada fareu més de 500 km, travessant dos pobles, algunes benzineres, molts de llacs i una immensitat de paisatges.
Arribareu a Dawson City, l'antiga capital del Yukon i centre de la febre d'or de finals del segle XIX que tan bé va retratar Jack London. Us allotgeu al vostre hotel al centre del poble (Dawson té uns 1800 habitants) i suggereixo feu un volt fins a la riba del riu, molt agradable.
Sopar i nit a Dawson City.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Westmark Inn - Hotel de la cadena Westmark, funcional, habitacions amb un llit King o dos Queen, al centre de Dawson.



23-07-2018

Tombstone - Dempster Highway - Dawson City
Fareu una trentena de quilòmetres enrera, per la Klondike Highway, per arribar al creuament de la Dempster Highway. Es tracta de la pista (només els dos primers quilòmetres estan asfaltats) que fa via cap al nord fins arribar a Inuvik, als Territoris del Nord-oest, passat el Cercle Polar Àrtic. La Dempster està ben mantinguda, però el clima (pluja, vent, temperatures fresques fins i tot a l'estiu) fan que sigui molt més que recomanable la conducció a velocitats moderades. En més de 300 quilòmetres no hi ha on fer benzina, o reparar una roda rebentada.
Poc després d'entrar-hi, entrareu al parc provincial de les muntanyes de Tombstone: una maravella, passeu de paisatges alpins a la tundra sub-àrtica, amb valls glaciars, llacs enmig de paisatges llunars. Podeu aturar-vos al centre d'interpretació i fer alguna de les excursions recomanades, o simplement anar-vos aturant als diferents miradors que se us presentin. Us suggerim anar fins el quilòmetre 150 (aproximadament), que us permetrà contemplar (si el dia ajuda una miqueta) la serralada de Richardson, més al nord. Retorn cap a Dawson City, on podreu seguir gaudint de la ciutat que va ser la primera capital del Yukon.
Nit a Dawson City.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Aurora Inn: Petit hotel a Dawson City, senzill, amb bon gust i molt ben portat. Poques habitacions, disposa d'un restaurant, l'esmorzar està inclòs.



24-07-2018

Dawson City - Tok
Sortiu de Dawson City agafant el petit ferri amb el qual travesseu el riu Yukon (tardareu més esperant-el que travessant el riu!), i automàticament, entrareu a la "Top of the World Highway" (La carretera mes alta del món). Aquest nom tan pompós no respon a la realitat, però us alerta sobre un recorregut que està entre els més bonics paisatgísticament de tot el vostre viatge. Ara està en molt bon estat (malgrat sembla que no paren de treballar-hi), però s'hi circula amb comodament, i anar pujant. De ben segur que parareu a nombrosos punts del camí, abans no arribeu a la frontera més al nord entre els Estats Units i el Canadà, dues barraques al mig del no res.
Un cop passeu la frontera, entreu a Alaska. La carretera és molt bona durant 12 milles (potser més quan hi passeu, jo parlo en base al que vaig veure), i la resta és uan bona pista fins a Chicken (Pollastre o Gallina, com us vingui millor de traduir). La ruta va de baixada, però és igualment impressionant. Pareu a Chicken, recomano anar al bar/cafè/botiga amb un pollastre blanc davant, agafeu forces, i seguiu la vostra ruta infinita fins que finalment arribareu a Tok. Ja hi heu estat, així que ja sabeu que el millor del poble són les cabane son us allotgeu.
Nit a Tok.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Caribou Cabins: 4 cabanes ben cuidades, la "Wrangell" disposa de 2 zones per dormir, amb espai per a 4 persones.



25-07-2018

Tok - Denali
Sortida de Tok, continuent per l'Alaska Highway fins a Delta Junction (grans rectes entre boscos). Un cop a Delta Junction, tombeu cap al nord cap a Fairbanks, la major part d'aquest tram ressegueix el riu Tanana. Just abans d'arribar a Fairbanks, passareu pel poble de North Pole, popular per ser el lloc on viu Papa Noël (segons els nord-americans): es tracta d'una operació de màrketing per part d'una botiga de souvenirs.
Arribada a Fairbanks, capital del centre d'Alaska, i ruta cap al sud. En poc menys de tres hores sereu a Denali. En arriba-hi, us instal·leu al vostre hotel i trasllat cap al parc per recollir els bitllets de l'excursió de l'endemà. Temps per visitar la zona oberta del parc (fins a la milla 14 es permet anar-hi amb el vehicle privat), i si teniu sort, ensopegareu amb caribús.
Tornada cap a l'hotel, sopar.


Serveis Inclosos:


- Allotjament: Denali Grizzly Bear Resort: Càmping i motel al sud del parc de Denali. Habitacions Cedar Room, al fons del complexe, a tocar del riu. Disposen de dos llits dobles, balcó, secador, cafetera i mitja hora de wifi (de pagament a partir dels 30 minuts). Per esmorzar cal anar a un altre hotel a l'altra banda de la carretera.



26-07-2018

Parc Nacional de Denali
Possiblement hagueu de matinar, l'excursió d'avui a l'interior del parc nacional de Denali. pot sortir a partir de les 5 de la matinada (normalment entre les 6 i les 8). Esmorzeu bé, i pujada a l'autobús que us durà, durant unes 8 hores, per dins del parc. S'arriba fins el km 100, amb diverses parades en les quals es pot baixar de l'autobús.
Tornada per la tarda, amb temps lliure per anar a fer alguna altra activitat (ràfting, quads, anar a cavall...).
Tornada a l'hotel i sopar.


Serveis Inclosos:

- Activitat: Toundra Wilderness Tour. Excursió en autobus, amb xofer - guia en anglès. Té una durada de 8 hores, i es fa un recorregut d'anada i tornada per la pista cap a l'interior de Denali, fins a l`area del riu Toklat, uns 100 km des de la porta del parc. Es fan diverses parades, d'uns 10 o 15 minuts cadascuna, permetent baixar de l'autobus. Inclou un menjar tipus pí­cnic (en una caixeta que donen en pujar). Si es surt pel matí­, sol ser a les 6 o a les 7h. Si es surt per la tarda, sol ser a les 13 o les 14h.
Hi ha bones opcions d`observació de fauna, com ara óssos grizzly, cabres de muntanya, alces, cèrvols, caribús... i si el temps acompanya, hi ha une smolt bones vistes del McKinley.

- Allotjament: Denali Grizzly Bear Resort: Càmping i motel al sud del parc de Denali. Habitacions Cedar Room, al fons del complexe, a tocar del riu. Disposen de dos llits dobles, balcó, secador, cafetera i mitja hora de wifi (de pagament a partir dels 30 minuts). Per esmorzar cal anar a un altre hotel a l'altra banda de la carretera.



27-07-2018

Denali - Talkeetna
Ruta cap al sud, si el temps acompanya, amb bones vistes del McKinley. Arribada  a Talkeetna en un dues hores de cotxe: és un poble d'uns 200 habitants, que serveix de base per la gent que vol escalar el Denali (Abans McKinley), i pels que en fan un sobrevol.  Us instal·leu al vostre allotjament, i aneu cap a l'aeroport, on teniu el punt de sortida del sobrevol del Denali.
A la tornada, temps per passejar pel carrer major i sopar en qualsevol dels restaurants locals.
Nit a Talkeetna.


Serveis Inclosos:

- Activitat: Sobrevol del McKinley i aterratge en glacera: sortida des de l'aeroport de Talkeetna, en una avioneta d'unes 10 places, i que disposa d'uns esquis adaptats al tren d'aterratge. Vol d'uns 20 minuts, fins arribar a prop del McKinley (6.194 metres). Es fa la volta a la muntanya i seguidament s'aterra en una de les glaceres que neixen del McKinley. Un cop aterrats, es permet baixar, durant 10 o 15 minuts (segons el temps, molt variable). Enlairament i tornada cap a Tallkeetna. En total, l'excursió té una durada d'unes dues hores.
Nota important: aquesta excursió té un alt grau de cancelacions, a causa del clima. Si l'excursió no es pot fer a l`hora prevista, us demanaran si la voleu fer més tard, o si en voleu fer una altra. Si no accepteu, per la raó que sigui, ens retornen el total de l'import de l'excursió, que nosaltres us traspassem a la vostra tornada del viatge. Aquest fet és aplicable a la resta d'activitats a Alaska.

- Allotjament: Chinook Wind Cabins: A la entrada de Talkeetna. Hi ha 5 cabanes, de diferents mides (algunes per 2 persones, altres en poden allotjar fins a 6), amb microones, cafetera, nevera i wifi. A tocar de diversos restaurants i del lloc on us recomano esmorzar.



28-07-2018

Talkeetna - Anchorage - Aeroport
Sortida de Talkeetna cap al sud, en un parell d'hores sereu a Anchorage. Travesseu la ciutat, i us dirigiu cap a l'aeroport. Deixeu el cotxe de lloguer, facturació de l'equipatge i sortida del vol de tornada.


Serveis Inclosos:



29-07-2018

Arribada a Barcelona.


Serveis inclosos en el preu del viatge


- Tots els "serveis inclosos" especificats a l'itinerari detallat.
- Itinerari detallat i ampliat.
- Dossier informatiu: infomació del país, consells práctics,localitzaciò dels hotels, gastronomia....
- Mapa de carreteres d`Alaska i el Yukon.
- Assegurança de viatge i anul·lació: Class Vip 6000, de la companyia ARAG. Inclou anulació fins a 6000 euros per persona, i despeses mèdiques durant el viatge.

Serveis no inclosos en el preu del viatge


- Els menjars i les begudes no especificats en els serveis inclosos de l'itinerari detallat.
- Altres activitats no incloses a l'itinerari detallat.
- Assegurances contractades en destinació, no incloses en els serveis inclosos de l'itinerari detallat.
- Altres serveis no indicats clarament en l'itinerari detallat o els serveis inclosos en el preu del viatge.

Preu del viatge

Preu per persona:

4660 euros, més els vols


Vols amb Condor, seients reservats, única escala a Frankfurt:
1890 euros per persona.


Estudi Marta Sansa