Agama - Senderisme als parcs nacionals de Utah i Colorado
Colorado National Monument, a tocar de Grand Junction

Viatges a l'Oest Americà: Senderisme als parcs nacionals de Colorado i Utah

Resum:

Itinerari pensat en funció del temps que cal a cada parc nacional, per poder pràcticar el senderisme. La parella que va fer aquest viatge repetia amb Agama, i es va voler centrar en els parcs dels estats de Utah i Colorado per poder recorrer a peu les principals rutes que ofereixen. L'allotjament és senzill però correcte, un lloc on reposar sense cap més altre requisit que la seva funcionalitat i neteja.


Dates en què es va fer el viatge:

Del 4 al 28 d'agost de 2015

Nombre de persones:

2

Nombre d'habitacions:

1 Doble

Tipus de vehicle:

Intermig
Itinerari esquemátic:

04-08-2015 - Barcelona - Denver
05-08-2015 - Denver - Estes Park - Rocky Mt Nat. Park
06-08-2015 - Rocky Mountain - Grand Lake
07-08-2015 - Grand Lake - Colorado Nat Mon. - Grand Junction
08-08-2015 - Colorado National Monument - Grand Junction
09-08-2015 - Grand Junction - Moab (Arches - Canyonlands)
10-08-2015 - Moab (Arches - Canyonlands)
11-08-2015 - Moab - Arches - Canyonlands
12-08-2015 - Moab - Arches - Canyonlands
13-08-2015 - Moab - Arches - Canyonlands
14-08-2015 - Moab - Torrey (Capitol Reef)
15-08-2015 - Capitol Reef - Torrey
16-08-2015 - Torrey - Bryce Canyon
17-08-2015 - Bryce Canyon
18-08-2015 - Bryce Canyon
19-08-2015 - Bryce Canyon - ZIon - Springdale
20-08-2015 - Zion
21-08-2015 - Zion - Page
22-08-2015 - Page - Mesa Verde
23-08-2015 - Mesa Verde
24-08-2015 - Mesa Verde
25-08-2015 - Mesa Verde - Gunnisson
26-08-2015 - Gunnisson - Denver
27-08-2015 - Denver - Aeroport
28-08-2015 - Arribada a origen del viatge.

Itinerari detallat:


04-08-2015

Barcelona - Denver
Sortida des de Barcelona per volar fins a Denver, sigui via capital europea, o via alguna ciutat de la costa est dels Estats-Units. Al primer aeroport americà en el que aterreu, passareu el control de passaports (frontera) i aduana (imprescindible disposar de ESTA per poder entrar als Estats Units. Arribada a Denver per la tarda/nit. Hi ha 8 hores de diferència entre Colorado i Catalunya. En arribar, i després de recollir les maletes, aneu a recollir el vostre cotxe.
Trasllat cap a l'hotel a la zona de l'aeroport.


Serveis Inclosos:

- Lloguer de Cotxe: 04-08-2015 al 27-08-2015 - Cotxe de categoria "Intermitja", corresponent a un Mazda 3 Skyativ (o similar). Capacitat per 5 persones, 2 maletes grans, 2 maletes petites, canvi automàtic, aire condicionat. Inclou quilometratge il·limitat, assegurança amb franquícia per col·lisió o robatori, cobertura addicional de responsabilitat civil, taxes locals i d`aeroport, conductors addicionals i dipòsit de benzina (es pot tornar buit).

- Allotjament: BW Denver International Airport: Clàssic hotel d`aeroport de la cadena Best Western.05-08-2015

Denver - Estes Park - Rocky Mt Nat. Park
Trasllat des de Denver cap a Estes Park, a l'entrada del Rocky Mountain National Park. Us allotjeu al vostre hotel, i resta del dia per visitar la vessant est del parc.
Nit a Estes Park.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Alpine Trail Lodge06-08-2015

Rocky Mountain - Grand Lake
Dia sencer al parc del Rocky Mountain. Pujareu el pas fins a més de 3000 metres, paisatge de tundra de muntanya, i baixereu a la vessant oest, fins a Grand Lake.
Nit a Grand Lake.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Bighorn Lodge07-08-2015

Grand Lake - Grand Junction
Avui travessareu Coorado d'est a oest, per una zona de muntanya molt popular, on entre altres, hi ha les famoses pistes d'esquí d'Aspen. La major part del recorregut es fa per autopista, que ha estat construida foradant les muntanyes i enfilada a les vessants de les valls. En alguns indrets, malgrat ser una autopista, cal reduir i força la velocitat... encara que només sigui per gaudir del paisatge.
Finalment, deixareu enrera les muntanyes, entrant a la regió oest de Colorado, molt més àrida, un tat del que us espera a Utah. Això no vol dir que baixeu, ans el contrari, ja que poc a poc entrareu a l'altiplà del Colorado, amb alçades mínimes de 1000 metres. Arribareu a Grand Junction, i un cop instal·lats, podreu dedicar la resta del dia a la visita del Colorado National Monument. Com bé us explicaran a Grand Junction, no se sap ben bé perquè no ha esta declarat parc nacional...
Nit a Grand Junction.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Clarion Inn08-08-2015

Colorado National Monument - Grand Junction
Dia sencer al Colorado National Monument.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Clarion Inn09-08-2015

Grand Junction - Moab
Seguiu cap a l'oest, un cop deixeu Grand Junction, Colorado ja només us oferirà una zona desèrtica i deahabitada, fins entrar a Utah... que és ben similar! Poc després de circular per l'estat on els mormons són majoria, tombeu cap al sud per anar cap a Moab. Segurament hi arribareu abans del migdia, amb temps d'inicar la visita d'Arches i Canyonlands. Ambdós parcs són (un cop més) una marevella, la llum i les ombres els fan diferents a cada hora.
Moab és el poble base entre els dos parcs, un carrer ple de botigues i restaurants. Nit a Moab.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Motel 6 Moab

10-08-2015

Moab
Dia sencer en aquesta zona de l'estat de Utah, visitant un o altre parc, segons hagueu decidit el vostre ordre (a l'itinerari detallat us indico com plantejaria les visites). 
Nit a Moab.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Motel 6 Moab

11-08-2015

Moab - Arches - Canyonlands
Dia sencer als parcs nacionals d'Arches i Canyonlands.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Motel 6 Moab- Allotjament: Motel 6 Moab

12-08-2015

Moab - Arches - Canyonlands
Dia sencer en els parcs d'Arches i Canyonlands.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Motel 6 Moab

13-08-2015

Moab - Arches - Canyonlands
Dia complet als parcs nacionals d'Arches i Canyonlands.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Motel 6 Moab

14-08-2015

Moab - Torrey (Capitol Reef)
Sortida cap a Torrey, a prop del parc nacional del Capitol Reef. En un parell d'hores hi podeu arribar, us instal·leu al vostre hotel i inicieu la ruta per visitar el parc.
Nit a Torrey.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: BW Capitol Reef: Hotel de la cadena Best Western.15-08-2015

Capitol Reef - Torrey
Dia sencer al parc nacional de Capitol Reef.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: BW Capitol Reef: Hotel de la cadena Best Western.16-08-2015

Torrey - Bryce Canyon
Sortida pel matí, arribareu a Bryce Canyon en poc més de dues hores. Us podeu allotjar al vostre hotel, a prop de l'entrada del parc (si és massa d'hora, és possible que no us donguin les habitacions, però podeu deixar-hi l'equipatge). Entreu al parc, i inicieu el recorregut per la carretera que l'atravessa de nord a sud. Bryce Canyon és famós pels seus paisatges de pinacles, de formacions rocalloses de tota mena, per unes postes de Sol fantàstiques... hi ha diferents miradors i una xarxa de més de 50 km de petits senders per endinsar-se entre les roques.
En posar-se el Sol, retorn cap a Bryce, on teniu el vostre allotjament.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: The Pines Motel: Motel a uns 10 minuts de l`entrada del parc de Bryce Canyon. Habitacions amb dos llits de matrimoni, disposa de restaurant.17-08-2015

Bryce Canyon
Dia complet al parc nacional de Bryce Canyon. Molt bones opcions per fer senderisme, al voltant de l'amfiteatre.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: The Pines Motel: Motel a uns 10 minuts de l`entrada del parc de Bryce Canyon. Habitacions amb dos llits de matrimoni, disposa de restaurant.18-08-2015

Bryce Canyon
Dia complet al parc nacional de Bryce Canyon


Serveis Inclosos:

- Allotjament: The Pines Motel: Motel a uns 10 minuts de l`entrada del parc de Bryce Canyon. Habitacions amb dos llits de matrimoni, disposa de restaurant.19-08-2015

Bryce Canyon - Zion - Springdale
Esmorzar. Suggerim aneu de bon matí (si us agrada fer una passejda d'aproximadament una hora) cap a dins del parc, a fer el Navajo Loop. Torneu a l'hotel (possiblement us calgui passar per la dutxa)  i cap al cotxe. Avui us dirigiu cap a l'oest, fins arribar al parc nacional de Zion, un dels més populars. Un cop dins, seguiu per la carretera que travessa el parc (amb molts llocs on parar, i un túnel dels anys 30 impressionant) fins a la sortida de Springdale. Allà trobareu el vostre allotjament. Us hi instal·leu i retorneu cap al parc, per gaudir-ne dels nombrosos senders i miradors. No oblideu d'aturar-vos al centre d'interpretació, i d'agafar el shuttle (bus) que us durà pel Zion Canyon Scenic Loop. El pas a vehicles privats està prohibit. Aquest servei de bus per visitar el canó (possiblement el principal atractiu del parc) funciona durant tot el dia. Hi ha diverses parades, cadascuna el principi d'un petit o llarg camí. La darrera parada permet anar cap als "Narrows", un lloc on el canó es va estretant, i si us ve bé, seguiu amunt caminant pel riu (recomanable sabates de goma i pal).
Acabada la visita al parc, és hora de retornar a Springdale per sopar (hi ha uns quants restaurants, molts d'ells amb agradables terrasses) i passar-hi la nit.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Driftwood Lodge: Hotel a Springdale, poble a la porta oest del parc de Zion. És el nostre preferit des de fa anys: habitacions àmplies, ben cuidades, piscina, esmorzar inclòs que es pot prendre al jardí, aconsellen bé sobre restaurants, servei molt amable i atent...20-08-2015

Zion
Dia complet al parc nacional de Zion.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Driftwood Lodge: Hotel a Springdale, poble a la porta oest del parc de Zion. És el nostre preferit des de fa anys: habitacions àmplies, ben cuidades, piscina, esmorzar inclòs que es pot prendre al jardí, aconsellen bé sobre restaurants, servei molt amable i atent...21-08-2015

Zion - Page
Sortida cap a Page, per fer una breu incurssió a Arizona. Visita de la zona del llac Powell, fent l'excursió d'Antelope Canyon.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: BW at Lake Powell: Hotel al carrer principal de Page, és de la cadena Best Western.22-08-2015

Page - Mesa Verde

Travesseu la reserva navajo, fins a tornar a entrar a Utah, i des d'allà, a Colorado. Us dirigiu cap a Cortez, que es troba just abans de l'entrada del parc nacional de Mesa Verde.
Nit a Mesa Verde.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Far View Lodge: A dins del parc nacional de Mesa Verde, vistes molt bones, a tocar del centre de visitants i molt a prop de les principals atraccions del parc.23-08-2015

Mesa Verde
Dia sencer al parc nacional de Mesa Verde.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Far View Lodge: A dins del parc nacional de Mesa Verde, vistes molt bones, a tocar del centre de visitants i molt a prop de les principals atraccions del parc.24-08-2015

Mesa Verde
Dia sencer al parc nacional de Mesa Verde.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Far View Lodge: A dins del parc nacional de Mesa Verde, vistes molt bones, a tocar del centre de visitants i molt a prop de les principals atraccions del parc.25-08-2015

Mesa Verde - Gunnisson
Ruta a través de les muntanyes de Colorado, en direcció nord-est. POssibilitat de visitar el parc nacional del Black Canyon of the Gunnisson.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: Quality Inn26-08-2015

Gunnisson - Denver
Ruta per bona carretera, entre muntanyes, fins arribar a Denver. Trasllat cap al centre de la ciutat, resta del dia lliure per passejar.


Serveis Inclosos:

- Allotjament: The Curtis: Al centre de Denver, de la cadena Hilton, en tenim molt bones referències dels nostres clients que hi han estat.27-08-2015

Denver - Aeroport
Trasllat cap a l'aeroport, al nord-est de la ciutat, per deixar el cotxe, facturar el vostre equipatge i sortida del vol de tornada. Nit en vol.


Serveis Inclosos:


28-08-2015

Arribada a Barcelona.


Serveis inclosos en el preu del viatge


- Tots els "serveis inclosos" especificats a l'itinerari detallat.
- Itinerari detallat i ampliat.
- Dossier informatiu: infomació del país, consells práctics,localitzaciò dels hotels, gastronomia....
- Mapes de carreteres de l`Oest Americà.
- Assegurança de viatge i anul·lació: Class Vip 4000, de la companyia ARAG. Inclou anulació fins a 4000 euros per persona, i despeses mèdiques durant el viatge.

Serveis no inclosos en el preu del viatge


- Els menjars i les begudes no especificats en els serveis inclosos de l'itinerari detallat.
- Altres activitats no incloses a l'itinerari detallat.
- Assegurances contractades en destinació, no incloses en els serveis inclosos de l'itinerari detallat.
- Altres serveis no indicats clarament en l'itinerari detallat o els serveis inclosos en el preu del viatge.

Preu del viatge

Preu per persona:

2745 euros, més els vols


Preu del vol per persona:

1380 € por persona


Estudi Marta Sansa