fly and drive a Alaska

Com són els nostres FLY AND DRIVE a l'OEST AMERICÂ

Què és un "fly and drive" a l'oest del Estats Units?

Anomenats també "viatges autoguiats" o "viatges al vostre ritme", el "fly and drive" (literalment "vola i condueix") és un viatge a l'oest americà en el que conduiu un vehicle de lloguer, seguint un itinerari que vé determinat per uns allotjaments prèviament reservats, així com unes activitats. També pot incloure els vols (internacionals fins els Estats Units o interns entre ciutats). No disposeu de guia, ni viatgen amb vosaltres altres persones que no siguin les de la família o grup d'amics que heu contracat el viatge.
Per això, la característica essencial de qualsevol fly and drive és la informació prèvia que l'organitzador del viatge us facilita: detalls de les visites, suggerències, llocs on menjar, bons mapes (de carreteres i localització dels hotels i indrets destacats)... tot allò que pugui ajudar-vos a no predre-us i dedicar el màxim de temps a gaudir de les vostres vacances per l'oest americà. Aquesta és la meva especialitat, amb la que procuro oferir un viatge als Estats Units de qualitat, és a dir, que s'adapti al viatge en el que esteu pensant/somiant.

Què inclouen els nostres fly and drive als Estats Units?

Els fly and drive als Estats Units inclouen la reserva de l'allotjament, el lloguer del vehicle, activitats, altres transports com ara els ferris (segons itinerari), una bona assegurança de viatge i cancelació i un ampli dossier de viatge.
En la majoria dels casos, també incloc la reserva dels vols, sigui en classe turista o en business.
Evidentement, com que els meus itineraris a l'oest americà són sempre a mida (rarament venc l'itinerari tal i com el trobeu a la web), el número de serveis inclosos pot variar considerablement, especialment en relació amb les activitats previstes.

Tipus d'allotjament'

Els allotjaments són hotels o motels (segons disponibilitat a cada lloc). En alguns casos, pot tractar-se d'una casa o cabana privada. En canvi, no ofereixo allojament en albergs, hostals, càmpings o altres allotjaments més bàsics.
Tots els allotjaments que ofereixo en els viatges a l'oest americà disposen de lavabo privat, i han estat triats per la seva localització, neteja i (si possible) encant. No defujo el luxe, però no és, en principi, un criteri prioritari en la selecció dels allotjaments.
En els itineraris podeu trobar una llista dels hotels previstos. Els he triat seguint els criteris esmentats. En la major part dels casos, hi he passat una nit pel cap baix, durant algun dels meus viatges a través de les immenses praderies o muntanyes Rocalloses. Si no us agraden prou, puc oferir-vos-en altres de més categoria (si n'hi ha) o més econòmics, com us ho estimeu més.

Categoríes dels vehícles

En la llista de preus dels viatges a l'oest americà, ofereixo 5 tipus de vehícles. Hi ha moltes més categories, no dubteu a consultar-me si voleu, per exemple, un 4x4 petit, un descapotable, un "Hummer" o un sedán de luxe... Les categoríes que, per defecte, us proposo són "Compacte" (un cotxe mitjà, amb espai per equipatge lleuger), "Intermig" (cotxe de més gran capacitat, sobretot si parlem del maleter), "Full Size" (poden arribar a viatjar-hi 4 persones, còmodament), "Monovolum" (ideal per famílias o grups de de fins a 5 persones) i "4x4 gran" (per a grups de 6 o fins i tot 7 persones). El lloguer de vehicles als Estats Units el faig preferentment a través de Hertz o Avis.

Activitas i altres transports

Els viatges a l'oest americà i els parcs nacionals del sud-oest dels Estats Units inclouen diverses activitats: el sobrevol del Gran Canó del Colorado, i l'excursió en 4x4 a Antelope Canyon. Incloc aquestes activitats (si no m'indiqueu el contrari) no no només perquè considero que valen la pena, sinó perquè a més a més estan organitzades per petites empreses locals, excel·lents professionals en el seu camp.

Assegurances

Tots els viatges que organitzo, i no només als Estats Units, inclouen en el preu del viatge una assegurança de viatge i cancelació. Es tracta d'una assegurança que cobreix qualsevol incidència mèdica durant el viatge i repatriació si necessari, i que a més a més cobreix, el total de l'import del viatge em cas de cancelació. Treballo amb la correduria d'assegurances AON Taeds.
Les assegurances que incloc ofereixen en un telèfon d'assistència 24h, en espanyol, sense cap cost de trucada.

Ritme del viatge

Els itineraris que us plantejo són, per dir-ho d'alguna manera, per badar.
Qualsevol itinerari al'oest americà implica conduir un nombre important de quilòmetres, no ens enganyem pas. Dit això, provo de reduir les etapes tant que puc, racionalitzar las visites, i per sobre de tot, evitar anar a toc de pito. Considero imprescindible poder fer a cada lloc, alguna passejada, o poder quedar-se un xic més del previst aquí o allà, si l'indret ens arriba a l'ànima. Per dinar, recomano sempre que sigui possible, un pícnic, en algun raconet del parc nacional o llocs tranquils que us puc suggerir (sóc un amant dels pícnics, em sé un munt de llocs.... i supermercats on proveir-vos). I per la tarda, provo que pugueu disposar d'una estona perquè, un cop sigueu a l'hotel, pogueu descansar, sortir a passejar, prendre una copa...
Evidentement, aquest és le plantejament inicial. Depèn de vosaltres llevar-vos més tard o d'hora, fer un pícnic o entrar en un restaurant... i en funció del vostre ritme de viatge, us modificaré l'itinerari en un sentit o un altre. Per posar un exemple, si voleu fer senderisme pels parcs nacionals del Gran Canó del Colorado, Arches, Yellowstone... us recomenaré un itinerari amb més nits en aquests llocs. O si sou un xic més urbanites, de ben segur us suggeriré alguna nit de més a San Francisco, Las Vegas o Seattle, per anomenar tres ciutats que de ben segur us interessaran...
Tot plegat ens porta cap a un punt essencial: si's plau, no dubteu a explicar-me què és allò que us interessa, quin ritme de viatge cerqueu. Els meus itineraris són un punt de sortida, el viatge és vostre.

Més informació...

Sobre qui ha escrit aquestes quatre línies, podeu consultar la meva web personal o bé la secció Qui Som.

Consulteu el llistat dels viatges a l'oest americà.

viajes a la costa oeste viajes a eeuu viajes a Estados Unidos viajes a parques nacionales viajes a oeste americano
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa