Montezuma castle, Arizona

VIATGES A L'OEST AMERICÀ: GRAN CANÓ, LAS VEGAS, YOSEMITE I SAN FRANCISCO

El Viatge

Itinerari

Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Dia 1 - Catalunya - Scottsdale

Sortida des de Barcelona (consulteu-nos sobre la possibilitat de fer-ho des d'altres ciutats) per volar fins a Phoenix, sigui via capital europea, o via alguna ciutat de la costa est dels Estats-Units. Arribada a Phoenix per la tarda/nit. Hi ha 9 hores de diferència entre Phoenix i Catalunya. En arribar, i després de recollir les maletes, aneu a recollir el vostre cotxe. En al documentació del viatge, us donarem un plànol esquemàtic de l'aeroport i de la situació del lloguer de cotxes.
L'aeroport és molt a prop del centre de la ciutat. De tota manera, vosaltres us dirigiu a la veïna població de Scottsdale, també molt a prop de l'aeroport. Allà hi trobareu el vostre hotel, on podreu reposar del vostre llarg viatge, i preparar-vos per les carreteres d'Arizona!

Dia 2 - Scottsdale - Grand Canyon

El primer dia de ruta. Molt probablement, us llevareu més d'hora del que sol ser habitual, per molt cansats que estigueu: es deu al canvi horari, i en pocs dies us hi haureu acostumat. De tota manera, serà bo que mantingueu aquest horari matiner, que us permetrà gaudir millor de moltes de les visites dels parcs nacionals (per la calor del migdia) i d'arribar a la fi de la jornada amb prous llocs oberts per menjar.
Qui vulgui pot fer una volta per Phoenix, encara que us confessem que en preparar aquest itinerari, no hi hem dedicat massa temps. Fora dels immensos cactus que veureu a per tot arreu, ni la ciutat (extensa i nova) mereix massa estona (des del nostre punt de vista), ni quadra massa amb un itinerari que té en els parcs naturals i en la natura el seu eix! En canvi, Scottsdale si que mereix una breu passejada. Curiosament, aquesta petita ciutat enganxada a Phoenix té un centre urbà amb encant, ple de galeries d'art, botigues, reataurants... Així doncs, tant si feu la visita a Phoenix i/o Scottsdale, enfileu cap al nord, per arribar a Sedona. En un parell d'hores hi sereu, recomanant-vos de dedicar-hi un temps. Visiteu el paisatge de roques vermelles al voltant d'aquest indret. És una excel·lent introducció a tot allò que trobareu en la vostra ruta. Una altre opció és anar a visitar les ruïnes dels indis Pueblo de Montezuma Castle.
Seguiu cap al Gran Canó del Colorado, possiblement una de les causes per les quals heu triat aquest viatge! Val la pena. Arribareu en unes dues hores, i un cop instal·lats al vostre hotel, no perdeu massa temps a dirigir-vos a contemplar aquesta maravella de la natura. Que no se us escapi la posta de Sol!
Nit a Grand Canyon.

Dia 3 - Sobrevol Grand Canyon - Page - Lake Powell

Esmorzar, i us traslladeu cap a l'aeroport del Grand Canyon. Allà agafareu l'helicòpter que us farà el sobrevol de 45 minuts sobre el Gran Canó. A la tornada, recolliu les vostres pertinences de l'hotel, i torneu a agafar el cotxe. Entreu al parc, i feu una visita amb una llum del tot diferent de la del dia anterior. Seguiu en direcció a la porta est, aturant-vos als diferents miradors. Finalment, sortireu del parc, i encara que no ho indica enlloc, entreu a la reserva dels indis Navajo. La carretera ressegueix el riu Little Colorado (recomano que us hi atureu) i hi anireu trobant petits mercats de carretera d'artesania dels indis. A través de paisatges àrids i solitaris, arribareu a Page, el poble nascut de la creació de l'embassament del Lake Powell. Tarda lliure per anar a visitar la presa i el llac, així com fer la passejada fins a Horseshoe Bend, un dels meandres del riu Colorado.
Nit a Page.

Dia 4 - Antelope Canyon - Bryce Canyon

Esmorzar. Aneu fins al centre de Page, punt de partida de l'excursió en 4x4 cap a Antelope Canyon. Tornareu en hora i mitja, i deixeu Page i Arizona.
Poc després, entreu a l'estat de Utah. Durant un parell de dies estareu a l'anomenat estat dels mormons (els membres d'aquesta religió en són majoria). Utah també es caracteritza, amb Arizona, per ser l'estat amb més parcs nacionals dels Estats Units. Us dirigiu cap al parc nacional del Canó de Bryce. En arribar, us podeu allotjar al vostre hotel, a prop de l'entrada del parc (si és massa d'hora, és possible que no us donguin les habitacions, però podeu deixar-hi l'equipatge). Entreu al parc, i inicieu el recorregut per la carretera que l'atravessa de nord a sud. Bryce Canyon és famós pels seus paisatges de pinacles, de formacions rocalloses de tota mena, per unes postes de Sol fantàstiques... hi ha diferents miradors i una xarxa de més de 50 km de petits senders per endinsar-se entre les roques.
En posar-se el Sol, retorn cap a Bryce, on teniu el vostre allotjament.

Dia 5 - Bryce Canyon - Zion - Springdale

Esmorzar i cap al cotxe, avui us dirigiu cap a l'oest, fins arribar al parc nacional de Zion, un dels més populars. Un cop dins, seguiu per la carretera que travessa el parc fins a la sortida de Springdale. Allà trobareu el vostre allotjament. Us hi instal·leu i retorneu cap al parc, per gaudir-ne dels nombrosos senders i miradors. No us oblideu d'aturar-vos al centre d'interpretació, i d'agafar el shuttle (bus) que us durà pel Zion Canyon Scenic Loop. El pas a vehicles privats està prohibit. Aquest servei de bus per visitar el canó (possiblement el principal atractiu del parc) funciona durant tot el dia. Recomanem (com a la major part dels parcs que visitareu en aquest itinerari) quedar-vos fins a les darreres hores de Sol. Els reflexes de la llum i les ombres sobre les roques en aquelles darreres hores del dia és un espectacle que la natura ens regala i que cal gaudir!
Acabada la visita al parc, és hora de retornar a Springdale per sopar i passar-hi la nit.

Dia 6 - Las Vegas

Esmorzar. Seguiu la vostra ruta cap a l'oest, endinsant-vos en el desert de Nevada. Poc després d'entrar en aquest estat, arribareu a Las Vegas, el gran oasi d'abundància! Resta del dia lliure a Las Vegas per gaudir d'aquesta ciutat única al món.
Nit a Las Vegas.
Nota sobre l'allotjament a Las Vegas: hi ha una gran varietat d'allotjaments a Las Vegas, amb preus variant constanment en funció de les dates, dies de la setmana... si desitjeu algun hotel en concret, no dubteu a consultar-nos.

Dia 7 - Las Vegas

Dia sencer a Las Vegas. A més dels casinos, hi ha un munt d'espectacles de gran nivell, com ara "Le Cirque du Soleil": no dubteu a consultar-nos.

Dia 8 - Las Vegas - Death Valley - Bishop

Esmorzar, i sortida de tan bon matí com us sigui possible. Ben aviat entrareu a Califòrnia, encara que no s'assembli gens amb l'imatge que tenim d'aquest estat. Travessant terres àrides, arribareu al parc nacional de Death Valley: es tracta d'un dels punts del planeta on s'assoleixen més altes temperatures. Això es deu a la seva situació tot just darrera de les Rocalloses, i en alguns punts, a més de 100 metres sota el nivell del mar. Gaudiu de l'espectacle d'aquest desert des de diferents miradors (Dante's point és el favorit del qui us escriu aquestes línies!).
Un cop travessat Death Valley, arribareu a la vall del Mono: poblets petits, més típics de l'oest americà que de la Califòrnia que es fa pregar. Arribada a Bishop, on passeu la nit.

Dia 9 - Yosemite - El Portal

Avui entrareu al parc nacional del Yosemite. Entrareu per la porta est, pujant el coll de muntanya del Tioga Pass, que arriba als 3000 metres d'alçada (generalment tancat per la neu fins a principis o mitjas de juny). Tota la carretera és espectacular, amb nombroses parades. Una vegada a dalt, hi ha un altiplà on podeu fer una primera ruta a peu... A poc a poc, el verd dels boscos es va imposant, i les grans masses de granit que caracteritzen Yosemite faran acte de presència, majestuoses.
Finalment, arribareu a la vall del riu Merced, al cor del parc. Des aquí podeu traslladar-vos al vostre hotel, i a una vegada allotjats, sortir per realitzar una primera visita al centre de visitants del parc.

Dia 10 - Yosemite - El Portal

Dia complet al parc, amb temps per visitar la vall del riu Merced, pujar a Glacier Point, anar al bosc de sequoies, fer alguna excursió a peu... estaré encantat de recomanar-vos una o altra visita, perquè pugueu gaudir al màxim d'aquest lloc que, per a alguns, és el parc nacional més complet dels Estats Units.

Dia 11 - El Portal - San Francisco

Esmorzar. Avui fareu la carretera fins la costa, endinsant-vos en paisatges mediterranis, que en alguns punts estan conreats amb vinyes. Arribada a San Francisco, us instal·leu al vostre cèntric hotel, i a gaudir d'aquesta ciutat de tramvies que pugen i baixen.
Nit a San Francisco.
Nota: molta gent deixa el cotxe en arribar a San Francisco. Si aquesta és la vostra opció, no dubteu a demanar-ho.

Dia 12 - San Francisco

Dies lliures a San Francisco. Pels que ja hagueu conduït prous quilòmetres, recomanem de caminar pels diferents barris, museus, mercats a l'aire lliure... i pels que ja estigueu més adaptats al sistema americà, no dubteu a agafar el cotxe fins localitats properes o bé les zones vitícoles dels voltants de San Francisco.
Nota: si desitgeu passar alguna nit més a San Francisco, no dubteu a demanar-ho.

Dia 13 - Aeroport

Esmorzar. Temps lliure fins l'hora de traslladar-vos fins a l'aeroport de San Francisco. Deixeu el cotxe de lloguer, i feu la facturació del vostre equipatge fins a destinació (sense haver de passar per l'aduana com haguereu de fer a l'anada). Sortida del vostre vol, nit a bord.

Dia 14 - Catalunya

Arribada pel matí o migdia a Barcelona o ciutat de destinació triada

viatges a la costa oest viatges a California viatges a Arizona fly and drive Estats Units parcs nacionals dels Estats Units
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa