Parc nacional de Yellowstone

VIATGES A L'OEST AMERICÀ: PARCS DE LES ROCALLOSES I LES PRADERIES

El Viatge

Itinerari

Preus

Altres
Informacions

Com
Reservar

Dia 1: Catalunya - Salt Lake City

Vol via capital europea o americana. Arribada a Salt Lake per la tarda – nit. En arribar al primer aeroport dels Estats Units, passareu la frontera (control de passaports).
Recollida del vostre equipatge i vehicle de lloguer, i trasllat cap al vostre hotel al centre de la ciutat. Salt Lake es troba a 8 hores de diferència amb el nostre país.

Dia 2: Salt Lake - Grand Teton

Pel matí, us suggerim aneu a visitar el Gran Temple dels mormons. Hi ha visites guiades, també es pot visitar per lliure. Cal esmentar que els mormons tenen com a part important de la seva fe la seva propagació, així que no us sorpreneu si proven de convèncer-us.
Sortida de Salt Lake cap al nord. Els voltants de la ciutat són desert o muntanyes. Us endinsareu més aviat en zones àrides, i ben aviat arribareu a Wyoming. Seguiu cap al nord, i després d'unes 4 o 5 hores, el verd retornarà al vostre paisatge, així com les muntanyes. Arribareu al poble turístic de Jackson Hole, on us recomanem feu una breu parada per passejar pels seus carrers. Es tracta d'una estació de ski, on a més s'hi celebra una de les grans reunions anuals d'economia, l'equivalent al Davos suís. Tot just sortir de Jackson Hole, entrareu al parc nacional del Grand Teton. Compreu el vostre passi anyal, i ja hi sereu! Seguiu fins al vostre allotjament dins del parc.

Dia 3: Yellowstone

Visita del parc nacional del Grand Teton, el que molts anomenen el germà petit de Yellowstone. A primera hora de la tarda, podeu continuar la vostra ruta cap al nord fins passar del Teton al Yellowstone, el primer parc nacional del món. Dirigiu-vos cap al vostre allotjament, i comenceu a gaudir d'aquest indret certament fantàstic!

Dia 4: Yellowstone

Dia sencer per explorar el parc nacional de Yellowstone.

Dia 5: Great Falls

Sortida cap al nord, acabant de dedicar el matí a les darreres visites de Yellowstone. Tant si agafeu la carretera que voreja el riu Yellowstone, com si n'agafeu una altra més cap a l'oest, el paisatge no us decebrà. Arribareu a l'autopista 90, i la travessareu per continuar cap a Great Falls. Hi arribareu a mitja tarda. Ciutat mitjana, té com a principal atractiu (a més de les cascades que li donen nom) el centre d'interpretació de Lewis i Clark, els grans exploradors de l'oest americà. Si teniu temps, dediqueu-li una estona.

Dia 6: Glacier East

Deixeu Great Falls per seguir cap al nord. No tardareu massa en arribar a la reserva dels indis Blackfeet, i d'allà a l'entrada del parc nacional de Glacier. En aquest parc s'hi poden contemplar les darreres glaceres de Montana, és a dir, les darreres dels Estats-Units, si exceptuem Alaska. El parc és dels més visitats del país, encara que la seva situació a tocar de la frontera canadenca el fa menys popular que Yellowstone o Yosemite.

Dia 7: Whitefish

Avui travessareu el parc, i un dels grans colls de les Rocalloses. Es tracta de la carretera anomenada “going to the Sun”, una deliciosa passejada per l'alta muntanya. A dalt del coll hi ha neu normalment fins ben entrat el mes de juliol... i segons l'any, no es desfà en tot l'estiu. La baixada és per una carretera estreta i transitada, entre altres per uns grans cotxes vermells (el transport públic local). Un cop a l'altra banda, us trobareu amb els grans boscos de cedres i llacs. Es tracta d'una zona de bosc plujós temperat, molt a l'interior del continent, i per tant de gran valor ecològic. Malauradament, fa menys de 10 anys hi va haver un gran incendi que encara se'n poden observar les conseqüències.
Trasllat cap a Whitefish, just a fora del parc.

Dia 8: Butte

Jornada llarga, de carretera, però també de visites i paisatges. En la vostra ruta, primer cap al sud, arribareu al llac Kalispell, que vorejareu: us semblarà un mar, és molt gran! Seguint la baixada, entrareu a la reserva dels Flathead (també coneguts com Pend'oreille). Un cop allà, us suggereixo us desvieu cap a un petit parc estatal de Montana, on hi ha un important ramat de bisons... potser no és el més gran, però hi sol haver molt poca gent, i és un plaer poder observar amb tranquil·litat aquests animals, enmig de la praderia.
Ben aviat arribareu a Missoula, i allà agafareu l'autopista 90, però en sentit est. Fent camí, arribareu a Deer Lodge, on podeu aturar-vos per visitar el Grant Khors Ranch, un ranxo que ha estat declarat monument nacional. Poc després (és a dir, un grapat de milles més endavant) arribareu a Butte, fi de la vostra jornada. Allà, si no és massa tard (i si no, demà pel matí) podeu visitar el museu a l'aire lliure de la mineria. Butte va ser la capital mundial del coure, al segle XIX, un centre miner de primer ordre, i la ciutat i la seva arquitectura en són una mostra. Potser un xic decadent, però Butte val la pena.

Dia 9: Little Big Horn - Sheridan

Seguim per la 90, cap a l'est. Avui, no fem tantes parades... però quines parades! El Little Big Horn, el camp de batalla on Custer i el seu setè de cavalleria van ser derrotats i morts per la coalició de indis Lakota (Sioux), Cheyenne i Arapahoe. Res a veure amb les pel·lícules que se n'han fet d'aquest episodi, és un bon moment per descobrir un xic de l'història de l'oest americà. El camp de batalla és prou extens (uns 4 o 5 quilòmetres) i es troba situat dins de la reserva dels Crow (els qui guiaven a en Custer).
Ja només uns queda una hora fins a Sheridan, el final de la jornada d'avui. Res a veure amb les pel·lícules que se n'han fet d'aquest episodi, és un bon moment per descobrir un xic de l'història de l'oest americà. El camp de batalla és prou extens (uns 4 o 5 quilòmetres) i es troba situat dins de la reserva dels Crow (els qui guiaven a en Custer). Amb els seus 15mil habitants, és un dels grans "centres urbans"de Wyoming (l'estat amb menys població dels Estats Units)... el seu carrer major concentra tot el comerç i vida: no deixeu de visitar la botiga-museu del cowboy, on si desitgeu endur-vos algun record d'aquest viatge, podreu comprar una sella de muntar usada, autèntics barrets Stetson, botes, sivelles, llaços per arreplegar el bestiar... en fí, tot el que cal per ser un cowboy de veritat... o si més no, semblar-ho!

Dia 10: Rapid City

Deixeu Sheridan enrere, un altre cop en direcció est. Travesseu el nord-est de Wyoming, per terres àrides i rogenques... i gaire bé despoblades. Arribareu a Devil's Tower, al cap de ben bé un parell d'hores. El veureu des de lluny. A mida que us hi acosteu, impressiona. I un cop hi sigueu, descobrireu un lloc ple de màgia, no en va va ser l'escenari del final de la pel·lícula "Encontres a la Tercera Fase". Us recomanem de fer la volta a la "torre" (uns tres quarts d'hora, gaudint del paisatge) o, pels amants de caminar, qualsevol dels molts recorreguts que us detallen a l'entrada del parc.
Seguiu cap a l'est, i ben aviat entrareu a l'estat de Dakota del Sud. Poc després deixeu l'autopista, i entreu a les Black Hills. Després de l'aridesa de Wyoming, la seva verdor farà que us semblin un paradís. Suggerim conduïu a través de Spearfish Canyon (un dels indrets triats per filmar escenes de "Balla amb Llops"), que visiteu Deadwood (on hi ha enterrats Bill "Wild" Hickock i la "Calamity" Jane), amb els seus casinos d'ambientació de l'oest, i per carreteres ondulants, aneu seguint cap al sud fins arribar al Mount Rushmore (els quatre presidents esculpits a la muntanya). Pels fans dels indis, no us perdeu, ben a prop, el monument a Cavall Boig. Finalment, us dirigiu cap a Rapid City. Us instal·leu al vostre cèntric hotel, i passegeu pel seu minúscul centre històric: algunes botigues d'artesania índia són possiblement les millors que es poden visitar en tot l'oest americà!
Nit a Rapid City.

Dia 11: Badlands - Rapid City

Avui arribareu a l'extrem est del vostre viatge. Al cap de poc més d'una hora, entrareu al parc nacional de les Badlands, sens lloc a dubtes un dels més impressionants. Es tracta d'un paisatge de terres ermes, amb forta erosió i formes sorprenents. A tot això, cal afegir zones de praderia oberta, ramats de bisons i un tram del parc, escassament visitat, que es troba dins de la reserva Lakota (Sioux) de Pine Ridge. Al seu voltant, micro poblets, ranxos, i grans extensions sense gaire bé ni una ànima. Us indicarem una ruta per visitar el parc més enllà del circuit majoritari, i entrar, si ho desitgeu, a la reserva. Però sobretot, permeteu-nos un consell: no marxeu del parc abans de la posta de Sol!
Retorn a Rapid City, on passeu la nit.

Dia 12: Cheyenne

Un dia de llarga ruta a través de paisatges solitaris de l'oest americà. Hi ha diferents possibilitats, jo us aconsello de travessar per Nebraska, sobretot si sou fans de Bruce Springsteen. sortint de Rapid City cap al sud, podeu visitar el parc estatal de Custer, amb un dels ramats de bisons més grans de tot el país. Arribada a Cheyenne cap a la tarda, suggereixo visitar el seu estadi del rodeo, no en va a Cheyenne s'hi celebra el que molts consideren el rodeo més important del món (es clar, fora de Canadà i els Estats Units no se'n celebren...), a finals de juliol. També podeu visitar el Capitoli de l'estat de Wyoming, Cheynne n'és la capital.

Dia 13: Estes Park - Rocky Mt - Grand Lake

Sortida cap al sud, entrareu ben aviat a l'estat de Colorado, i les muntanyes Rocalloses tornaran a fer-se presents en el vostre paisatge. De fet, avui travessareu l'Estes Pass, un dels colls de més alçada de tota la serralada. Aquest pas és un dels punts centrals d'un del parc nacional de les Rocky Mountain. Tornareu a pujar fins ben amunt, el parc és una joia, de ben segur que no us decebrà.
En sortir pel costat oest del parc, trobareu el poble de Grand Lake, on passareu la nit.

Dia 14: Denver

Dia sencer a Denver, per passejar pel centre i visitar aquesta ciutat porta d'entrada de les Rocalloses.

Dia 15: Aeroport

Trasllat cap a l'aeroport (al nord-est de la ciutat) per agafar el vostre de retorn cap a casa. Nit en vol.

Dia 16: Catalunya

Arribada pel matí o migdia, segons al vostra combianció de vols.

viajes a Estados Unidos viajes al oeste americano parques nacionales de Estados Unidos fly and drive estados unidos parques nacionales estados unidos
viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Pinterest viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Facebook viatges a Canadà, Alaska, Oest americà a Twitter
Estudi Marta Sansa